Bekijk Forecast Tracker

BEHEER | VERKOOPPLAN | LEADS | RAPPORTEN | INSTELLINGEN
ng-ft-beheer-menu-01-tekst-nl

Via BEHEER kun je ForecastTracker snel aanpassen voor eigen gebruik. Afhankelijk van het gekozen abonnement is ForecastTracker standaard voor je ingericht zodat je direct aan de slag kunt.
Via FORECASTTRACKER INSTELLEN kun je de inrichting bedrijfseigen maken.

Lees meer over Forecast Tracker instellen...

Lees meer...

Je kunt de meeste standaard instellingen aanpassen aan je eigen wensen passend bij je omgeving en gebruikelijke terminologie. De bedrijfsinstelling kun je aanpassen onder het kopje ALGEMEEN. Hier kun je ook je abonnement opwaarderen als je een uitgebreidere versie nodig hebt met meer gebruikers.
Lees meer...

ng-ft-bedrijf-algemeen-01-tekst-nl

Bij DATAVELDEN kun je aangeven welke velden je voor een lead wilt zien, TOON, en of die velden VERPLICHT moeten worden ingevoerd. De naam van elk dataveld kun je wijzigen en onder LABEL invoeren. Vergeet niet op BEWAAR te klikken alvorens verder te gaan. Het aantal beschikbare DATAVELDEN is afhankelijk van het gekozen abonnement.

Lees meer over Datavelden instellen...

Lees meer...

WAARDEN zijn gekoppeld aan velden waarmee je een doorsnede kunt maken van de forecastgegevens van een lead. Bijvoorbeeld zou je een onderverdeling kunnen maken per regio of per sector, klanttype, etc. In de rapporten komen deze onderverdelingen weer terug. Ook de waarden per onderverdeling zijn weer aan te passen zodat ze overeenkomen met het eigen verkoopplan. Dat doe je door op WAARDEN te klikken en met behulp van VERANDER, VERWIJDER of TOEVOEGEN ze aan te passen.

Speciale aandacht moet je schenken aan de inrichting van het verkoopproces bij het veld ‘Step in sales process’. Hier kun je de stappen definiëren die je doorloopt in een gebruikelijk verkoopproces bij je bedrijf. Je kunt maximaal 20 stappen definiëren. Zorg ervoor dat de laatste vier stappen achtereenvolgens ‘Win’, ‘Loss’, ‘No Go’ en ‘Others’ zijn.

Aan elke stap voeg je een waarschijnlijkheid toe. Hoe dichter je bij een gewonnen contract komt (‘Win’) hoe groter de waarschijnlijkheid wordt die je toekent aan de stap. Dit percentage wordt door ForecastTracker gebruikt om een gewogen forecast te bepalen (‘Forecast Sales Process’).

Door middel van het veld ‘Probability sales rep’ kan iedere gebruiker zelf een waarschijnlijkheid toekennen aan een lead. In de overzichten en rapporten komt deze waarde terug in de gewogen forecast van de gebruiker (‘Forecast sales rep’). Deze functionaliteit is alleen beschikbaar bij de abonnementen ZILVER en GOUD.

Lees meer...

ng-ft-beheer-datavelden-01-1-tekst-nl

Onder VOLGORDE kun je aangeven in welke volgorde de velden in LEADS worden getoond. Een suggestie is om velden zoveel mogelijk te groeperen. Bijvoorbeeld eerst alle klantgegevens dan achtereenvolgens de Marktgegevens, de Opportunity gegevens, de Forecastgegevens en ten slotte de overige informatie.

ng-ft-beheer-volgorde-01-tekst-nl

Teamwerk vereist discipline. Professionele verkoopteams houden de status van hun leads op regelmatige basis bij. Op deze manier kun je de voortgang in je verkoopproces blijven volgen en prioriteiten stellen als dat noodzakelijk is. Je forecast is dan altijd up-to-date.

Met GEBRUIKERS BEHEREN kun je gebruikers toevoegen, rollen definiëren en verkoopteams maken.

Lees meer over Gebruikers beheren...

Lees meer...

Gebruikers toevoegen en uitnodigen om ForecastTracker te gaan gebruiken is eenvoudig. De eerste gebruiker van Forecast Tracker wordt automatisch de Beheerder van de account. Het gebruikerstype staat altijd rechtsboven op de pagina van het hoofdmenu net onder het GRIP 4Sales logo.

Je kunt meerdere gebruikers in één keer toevoegen aan je abonnement zodat je ook in één keer de afhandeling van de betaling kunt regelen. Je klikt op Voeg gebruiker toe en voert de gebruikersnaam, tijdelijk wachtwoord, gebruikerstype, voor- en achternaam en zijn/haar uniek emailadres in. Als het gebruikerstype Verkoper is moet je ook het team selecteren waartoe hij/zij behoort. Optioneel kun je ook andere gegevens invoeren, maar verplicht is dat niet.

Zodra je op Bewaar klikt maakt het systeem de account aan en stuurt de gebruikersgegevens door middel van een welkomst email naar het opgegeven emailadres. Dat is alles. Zodra de nieuwe gebruiker is ingelogd kan die zelf het wachtwoord aanpassen voor optimale veiligheid.

Een gebruiker van het type Verkoper kan alleen eigen leads invoeren en ook alleen de voortgang in het eigen verkoopproces via de beschikbare rapportages bekijken. Een gebruiker van het type Manager of Beheerder kan leads invoeren voor alle teamleden en ook alle rapportages inzien voor zichzelf, het team of een totaaloverzicht van het gehele bedrijf.
Lees meer...

ng-ft-beheer-gebruikers-02-tekst-nl
Forecast
Tracker
is ideaal voor organisaties met één, enkele of vele gebruikers in verschillende teams die allemaal hetzelfde doel hebben om via een eenvoudig te gebruiken maar doeltreffend systeem de eigen verkoopprestaties te verbeteren. Commerciële mensen zijn altijd onderweg. Je kunt Forecast Tracker met elke computer met een van de webbrowser die worden ondersteund bereiken:
  • Firefox
  • Internet Explorer 7
  • Safari
  • Opera
Forecast Tracker draait op een beveiligde internetomgeving (https:).


SUGGESTIES
  • Richt Forecast Tracker eest in zodat het aansluit bij je eigen bedrijf en bij de doelstellingen voor de verkoop. Als je gebruik maakt van een verkoopplan vertaal dat dan zoveel mogelijk naar Forecast Tracker.
  • Voeg pas daarna gebruikers toe en begin met het invoeren van de leads.
  • Volg de Tour - Verkoopplan om ondersteuning te krijgen bij hoe de verkoopdoelstellingen te verwerken in Forecast Tracker.
  • Volg de Tour - Leads om te leren hoe je voor het dagelijks gebruik snel en efficient leads invoert en de status bijhoudt.
PROBEER
  • Probeer Forecast Tracker gratis voor 1 maand en ervaar het gemak van Forecast Tracker . Meld je aan.
 
logo grip4sales
Singel 123
3311 PC Dordrecht
+31 (0)78 7070 629