Waarom Forecast Tracker?
Waarom Forecast Tracker?
Verkopen vereist veel energie, doorzettingsvermogen en incasseringsvermogen. Administratie is het laatste waarop je zit te wachten in zo’n geval. Om te voorkomen dat je energie verspilt, moet je productiviteit hoog zijn. Je moet je richten op de verkoopmogelijkheden (leads) die kansrijk zijn en de voortgang daarvan goed bewaken als leidraad voor meer succes. Forecast Tracker is een verkoopforecast management en pijplijnanalyse programma dat zich kenmerk door zijn eenvoud en doelgerichtheid.

Forecast Tracker speelt in op de veranderende omstandigheden in de markt. Uw potentiële klanten hebben meer alternatieven om uit te kiezen. Het duurt langer voordat men een besluit neemt omdat meer mensen erbij betrokken zijn. Klanten hebben door het internet betere toegang tot informatie en daardoor meer kennis van zaken. De concurrentie is groter en men laat zich regelmatig adviseren door externe adviseurs die vaak niet geheel onafhankelijk zijn.

Bestaande klanten worden veeleisender en vragen meer aandacht van de organisatie. Klantloyaliteit is geen gegeven en vraagt gerichte inzet van het bedrijf.

Verkopers staan echter onder steeds groter wordende druk om hun doelstellingen te realiseren. De effectiviteit van het verkoopproces moet worden verbeterd om aan de veranderende omstandigheden tegemoet te komen. Forecast Tracker helpt daarbij.

Traditionele CRM en SFA systemen voldoen niet meer. Door de administratieve last van deze systemen blijft er steeds minder effectieve verkooptijd over om het verkoopproces te managen van eerste contact tot opdracht. Ervaringscijfers wijzen uit dat tegenwoordig slechts 35-40% van de tijd voor verkopers beschikbaar is voor het daadwerkelijk voortstuwen van het verkoopproces. Het CRM systeem heeft een averechts effect en in het beste geval wordt het niet door de verkopers gebruikt. Forecast Tracker werkt geheel anders. Door de doelgerichtheid blijft nagenoeg alle tijd beschikbaar als effectieve verkooptijd.

Forecast Tracker is voor hen die hun commerciële prestaties willen verbeteren in plaats van de administratie bijhouden.

Voor een demo van Forecast Tracker ga naar Hoe werkt Forecast Tracker.

Forecast Tracker 1 maand GRATIS uitproberen en maandelijks opzegbaar! Nu aanmelden >
 


logo grip4sales
Singel 123
3311 PC Dordrecht
+31 (0)78 7070 629