Wie zijn wij?
Henk StoutHenk Stout
Succesvol entrepreneur.

Meer dan 20 jaar (succesvolle) ervaring als verkoper, verkoopdirecteur en algemeen directeur. Heeft gewerkt voor Nederlandse, Engelse en Amerikaanse bedrijven in de hardware, software en professionele dienstverlening sector (MARC, Convex, Baan, Internoc, Logica, Demantra) Is verantwoordelijk geweest voor kleine en grote verkooporganisaties in internationaal opererende bedrijven. Heeft voor gevestigde bedrijven en voor start –ups gewerkt.

Is vertrouwd met en heeft gewerkt met vele verkoopmethodieken (Strategic Selling, Conceptual Selling, Target Account Selling, Large Account Management Program, SPIN selling etc.).
Heeft een track record in het professionaliseren van verkoop en verkooporganisaties en optimaliseren van resultaten bij continue veranderende marktomstandigheden.

Heeft sinds zes jaar zijn eigen management advies bedrijf Optimus voor ‘perfomance improvement’. Geeft adviezen op het gebied van prestatieverbetering in het algemeen, en strategische positionering in veranderende marktomstandigheden, vitaliseren van sales & marketing in het bijzonder. Heeft een brede klantenkring opgebouwd waarin hij uitsluitend op directieniveau opereert. Heeft een naam opgebouwd uitsluitend adviezen te verstrekken die werken.

Besloot in 2008 tot het opzetten van een nieuw bedrijf, GRIP 4Sales. Kwam telkens fundamenteel dezelfde problematiek tegen bij grote en bij kleine bedrijven. Goed bedoelde oplossingen zijn vaak te complex en worden niet gedragen door de organisatie. Teveel wordt er gedacht vanuit de theorie en te weing vanuit de praktische haalbaarheid. Te vaak staat de interne organisatie centraal en niet de klant.

Heeft zich ten doel gesteld met GRIP 4Sales praktische oplossingen te leveren voor verkoopvraagstukken in een busines-to business omgeving. Eenvoud, doelgericht en effectief zijn kernberippen voor elke oplossing van GRIP 4Sales. Het is slechts effectief als het ook in de praktijk haalbaar is voor uw organisatie. U staat centraal.

De door GRIP 4Sales ontwikkelde software is op dezelfde basis gemaakt. Forecast Tracker is het eerste rechttoe, rechtaan verkoopforecast en pijplijnmanagement tool voor ZZP-ers en professionele verkooporganisaties. Wil hiermee iedereen die met acquisitie te maken heeft beter laten presteren. Wil effectieve verkooptijd vergroten onder het motto: "software gemaakt voor verkopers door verkopers" en "fun to use".

Probeer Forecast Tracker uit, de eerste maand gratis en maandelijks opzegbaar.